Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegańskie ciasto z brzoskwiniami"
Racuchy lubiłam od zawsze, tak samo jak naleśniki. Ale z domu rodzinnego znam...
Odsłon: 180
Jeśli szukasz idealnego śniadania na leniwą niedzielę, nic nie przebije stosu...
Odsłon: 738
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 189
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 77
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 189
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 77
Składniki
Wymieszaj mąkę, otręby i cukier. Dodaj kaszę i oliwę. Zagnieć ciasto, dolewając tyle wody, aby miało elastyczną konsystencję.
Rozwałkuj ciasto (nie za cienko, bo będziesz wkładać w nie owoce) i przełóż na posmarowaną oliwą formę.
Umyj brzoskwinie i pokrój na cienkie cząstki. Powtykaj je w ciasto jedną tuż obok drugiej, skórką do góry. Wstaw do rozgrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz ok. 40 minut.
Posyp tuż przed podaniem cukrem pudrem i posiekanymi pistacjami.
W cukrze pudrze często robią się grudki, które na cieście nie wyglądają efektownie. Przesyp więc cukier na sitko i dopiero przez nie równomiernie oprósz wierzch gotowej tarty.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 74
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 34