Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na tradycyjny świąteczny stół...
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17737
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15504
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6723
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17737
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15504
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6723
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę i, cały czas ucierając, dodajemy kolejno jajka, rum, skórkę z cytryny. Na koniec wsypujemy 2 łyżki mąki ziemniacz. i krupczatkę z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy do formy pierścieniowej wysm. tluszczem i oprószonej pozostałą mąką ziemniacz. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 45-50 min. Po upieczeniu zostawiamy w formie ok. 15 min, potem wyjmujemy, studzimy i kroimy na krążki. Krem: Budyń ugotować wg. przepisu na opak. Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę.Stopniowo dodajemy przestudzony budyń, cukier waniliowy oraz orzechy. Tym kremem przekładamy krążki pierścienia. Wieniec można posypać cukrem pudrem lub polac polewa .