Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na tradycyjny świąteczny stół...
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę i, cały czas ucierając, dodajemy kolejno jajka, rum, skórkę z cytryny. Na koniec wsypujemy 2 łyżki mąki ziemniacz. i krupczatkę z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy do formy pierścieniowej wysm. tluszczem i oprószonej pozostałą mąką ziemniacz. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 45-50 min. Po upieczeniu zostawiamy w formie ok. 15 min, potem wyjmujemy, studzimy i kroimy na krążki. Krem: Budyń ugotować wg. przepisu na opak. Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę.Stopniowo dodajemy przestudzony budyń, cukier waniliowy oraz orzechy. Tym kremem przekładamy krążki pierścienia. Wieniec można posypać cukrem pudrem lub polac polewa .
Do przygotowania barszczu Wigilijnego niezbędny jest zakwas buraczany (https:...
Odsłon: 9090
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 369
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 419
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36913
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 369
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 419
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36913
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę i, cały czas ucierając, dodajemy kolejno jajka, rum, skórkę z cytryny. Na koniec wsypujemy 2 łyżki mąki ziemniacz. i krupczatkę z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy do formy pierścieniowej wysm. tluszczem i oprószonej pozostałą mąką ziemniacz. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 45-50 min. Po upieczeniu zostawiamy w formie ok. 15 min, potem wyjmujemy, studzimy i kroimy na krążki. Krem: Budyń ugotować wg. przepisu na opak. Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę.Stopniowo dodajemy przestudzony budyń, cukier waniliowy oraz orzechy. Tym kremem przekładamy krążki pierścienia. Wieniec można posypać cukrem pudrem lub polac polewa .
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
Desery
Ciasto królowa balu
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19468
Ciasto Lodowe Ombre
Efektowne ciasto lodowe ombre to orzeźwiający deser na upalne dni. Przygotuje...
Odsłon: 38