Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser zachwyci zarówno rodzinę, jak i przyjaciół. Napoleonka z wiśniowym kremem to moim zdaniem deser, który jest zarówno prosty, jak i smaczny. Wiśniowy krem wyróżnia się na tle wersji z kremem waniliowym. Moim zdaniem wiśniowa napoleonka to doskonały deser dla wszystkich.
Ciasto francuskie dzielimy na pół. Obydwie części ciasta pieczemy oddzielnie w 180 stopniach przez 15 - 20 minut. studzimy. Wiśnie rozmrażamy. Podgrzewamy około 10 minut. Studzimy. Miksujemy. 400 ml mleka wraz z cukrem zagotowujemy. Dodajemy zmiksowane wiśnie. W 200 ml mleka rozpuszczamy obydwie mąki i 3 żółtka. Dodajemy mieszankę do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami budyń. Miksujemy. Na spód ciasta układamy krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Bitą śmietanę układamy na kremie budyniowym. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Chłodzimy dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 51
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 136
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 74
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 72
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 138
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 51
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 136
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 74
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 72
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 138
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na pół. Obydwie części ciasta pieczemy oddzielnie w 180 stopniach przez 15 - 20 minut. studzimy. Wiśnie rozmrażamy. Podgrzewamy około 10 minut. Studzimy. Miksujemy. 400 ml mleka wraz z cukrem zagotowujemy. Dodajemy zmiksowane wiśnie. W 200 ml mleka rozpuszczamy obydwie mąki i 3 żółtka. Dodajemy mieszankę do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami budyń. Miksujemy. Na spód ciasta układamy krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Bitą śmietanę układamy na kremie budyniowym. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Chłodzimy dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !
Przepisy Desery
Desery
Charlotte Royale
Desery
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Desery
Pomarańczowy obłoczek
Desery
Babka kawowa
Charlotte Royale
Charlotte Royale to niesamowity deser, który należy zachować na specjalne oka...
Odsłon: 41
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Pyszne i łatwe ciasto na biszkoptach o orzeźwiającym cytrynowym smaku.
Odsłon: 151