Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser zachwyci zarówno rodzinę, jak i przyjaciół. Napoleonka z wiśniowym kremem to moim zdaniem deser, który jest zarówno prosty, jak i smaczny. Wiśniowy krem wyróżnia się na tle wersji z kremem waniliowym. Moim zdaniem wiśniowa napoleonka to doskonały deser dla wszystkich.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2129
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5580
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2129
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5580
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na pół. Obydwie części ciasta pieczemy oddzielnie w 180 stopniach przez 15 - 20 minut. studzimy. Wiśnie rozmrażamy. Podgrzewamy około 10 minut. Studzimy. Miksujemy. 400 ml mleka wraz z cukrem zagotowujemy. Dodajemy zmiksowane wiśnie. W 200 ml mleka rozpuszczamy obydwie mąki i 3 żółtka. Dodajemy mieszankę do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami budyń. Miksujemy. Na spód ciasta układamy krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Bitą śmietanę układamy na kremie budyniowym. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Chłodzimy dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !