Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser zachwyci zarówno rodzinę, jak i przyjaciół. Napoleonka z wiśniowym kremem to moim zdaniem deser, który jest zarówno prosty, jak i smaczny. Wiśniowy krem wyróżnia się na tle wersji z kremem waniliowym. Moim zdaniem wiśniowa napoleonka to doskonały deser dla wszystkich.
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 23
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1153
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 107
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 23
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1153
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na pół. Obydwie części ciasta pieczemy oddzielnie w 180 stopniach przez 15 - 20 minut. studzimy. Wiśnie rozmrażamy. Podgrzewamy około 10 minut. Studzimy. Miksujemy. 400 ml mleka wraz z cukrem zagotowujemy. Dodajemy zmiksowane wiśnie. W 200 ml mleka rozpuszczamy obydwie mąki i 3 żółtka. Dodajemy mieszankę do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami budyń. Miksujemy. Na spód ciasta układamy krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Bitą śmietanę układamy na kremie budyniowym. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Chłodzimy dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !