Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne ciasteczka mojej prababci
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 977
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 977
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Białka mocno schłodzić, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno. Dodać cukier, kardamon, migdały i mąkę ziemniaczaną, mieszać aż cukier się rozpuści. Na wyłożoną pergaminem do pieczenia blaszkę wylewać porcje ciasta zachowując między nimi odstępy 5 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut. Z soku z cytryny, rumu i cukru pudry przygotować lukier, pokryć nim schłodzone ciasteczka, a gdy lukier zastygnie nałożyć na każde konfitury owocowej i zwieńczyć połówką orzecha włoskiego.