Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłe dni. Lody są pyszne i dietetyczne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2428
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4592
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1705
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Banany obieramy ze skórki, a następnie kroimy na plasterki. Owoce umieszczamy w misce, przykrywając folią spożywczą. Tak przygotowane banany umieszczamy w zamrażarce na ok. 2 godziny.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Można podzielić na mniejsze kawałki.
Kiedy banany będą już zmrożone, mieszamy je wraz z truskawkami oraz cukrem. Owoce należy zblendować do powstania idealnej masy. Jeśli owoce nie mają konsystencji lodów, należy na kilka minut umieścić je w zamrażarce. Pilnując by nie zmroziły się za bardzo. Smacznego