Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłe dni. Lody są pyszne i dietetyczne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Banany obieramy ze skórki, a następnie kroimy na plasterki. Owoce umieszczamy w misce, przykrywając folią spożywczą. Tak przygotowane banany umieszczamy w zamrażarce na ok. 2 godziny.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Można podzielić na mniejsze kawałki.
Kiedy banany będą już zmrożone, mieszamy je wraz z truskawkami oraz cukrem. Owoce należy zblendować do powstania idealnej masy. Jeśli owoce nie mają konsystencji lodów, należy na kilka minut umieścić je w zamrażarce. Pilnując by nie zmroziły się za bardzo. Smacznego