Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłe dni. Lody są pyszne i dietetyczne.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 388
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 262
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1407
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 388
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 262
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1407
Składniki
Banany obieramy ze skórki, a następnie kroimy na plasterki. Owoce umieszczamy w misce, przykrywając folią spożywczą. Tak przygotowane banany umieszczamy w zamrażarce na ok. 2 godziny.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Można podzielić na mniejsze kawałki.
Kiedy banany będą już zmrożone, mieszamy je wraz z truskawkami oraz cukrem. Owoce należy zblendować do powstania idealnej masy. Jeśli owoce nie mają konsystencji lodów, należy na kilka minut umieścić je w zamrażarce. Pilnując by nie zmroziły się za bardzo. Smacznego