Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Brukselkę obrać, przekroić na pół lub na ćwiartki. Cebulę pokroić w talarki.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
Wyciagnać podsmażony boczek i odstawić na bok. Do tej samej patelni, wrzucic brukselkę i cebulę. Można dodać trochę masła jezeli jest za mało tluszczu. Przykryć i dusić. Od czasu do czasu mieszajac. Dodać sól , pieprz do smaku.
Pod koniec dodać boczek i wymieszać. SMACZNEGO!