Brukselka z boczkiem
Składniki
- Brukselka
- Boczek wędzony
- Cebula
- Sól
- Pieprz
- Masło lub margaryna
Składniki
- Brukselka
- Boczek wędzony
- Cebula
- Sól
- Pieprz
- Masło lub margaryna

Etapy przygotowania
Brukselkę obrać, przekroić na pół lub na ćwiartki. Cebulę pokroić w talarki.

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
Wyciagnać podsmażony boczek i odstawić na bok. Do tej samej patelni, wrzucic brukselkę i cebulę. Można dodać trochę masła jezeli jest za mało tluszczu. Przykryć i dusić. Od czasu do czasu mieszajac. Dodać sól , pieprz do smaku.

Pod koniec dodać boczek i wymieszać. SMACZNEGO!

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 654
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 654



Składniki
- Brukselka
- Boczek wędzony
- Cebula
- Sól
- Pieprz
- Masło lub margaryna
Brukselkę obrać, przekroić na pół lub na ćwiartki. Cebulę pokroić w talarki.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
Wyciagnać podsmażony boczek i odstawić na bok. Do tej samej patelni, wrzucic brukselkę i cebulę. Można dodać trochę masła jezeli jest za mało tluszczu. Przykryć i dusić. Od czasu do czasu mieszajac. Dodać sól , pieprz do smaku.
Pod koniec dodać boczek i wymieszać. SMACZNEGO!
Rewelka:)
Świetne! Moje ulubione smaki :)