Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki domowe to świetna propozycja dla najmłodszych.Robiąc takie płatki w domu mamy kontrolę nad ilością cukru.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Mąkę siekamy z masłem na stolnicy, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować dosyć cienko. Z ciastem należy obchodzić się delikatnie, gdyż łatwo się urywa. Kroimy kwadraciki o boku mniej więcej 1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy płatki przez 15 minut. Tak samo robię płatki czekoladowe dodając 1,5 łyżeczki kakao zamiast cynamonu.