Do góry

Dodatki Przepis na:

Krem jaglany "Rafaello"

Krem jaglany Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 561

Dodano:

Odsłon: 5699

Zdrowy zamiennik kupnych słodyczy

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • garść migdałów
  • 100 ml mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
  • 1,5 czubatej łyżki miodu lub innego słodzidła - ilość zależy od preferencji smakowych :)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem jaglany "Rafaello"

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłukujemy i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy ją do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Studzimy. Do blendera przekładamy kaszę, wiórki, migdały, mleko w proszku i miód. Blendujmy. Dolewamy mleko i dalej blendujemy. Po uzyskaniu kremowej konsystencji krem przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy :) Przechowujemy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elokwentna 11 kwietnia 2014 Widzę, że ktoś tutaj zgapia ;) Dopiero co pewna Pani pysznie-zdrowo-kolorowo dodała taki ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Namarra 11 kwietnia 2014 O, to coś dla mnie, koniecznie do wypróbowania, świetny pomysł:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń