Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pieczen z miesa mielonego drobiowego z dodatkiem przypaw i ziol.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Do miesa mielonego dodajemy jajka , namoczona i odcisnieta bulke , przyprawy , oraz umyta i oczyszczona, pokrojona w kosteczke papryke , umyta i drobno pokrojona natke pietruszki .Calosc dokladnie wyrabiamy .Fileta z kurczaka dokladie umyc i pokroic w paseczki przyprawic do smaku sola , pieprzem i usmazyc .Do foremki keksowki wysmarowanej maslem lub oliwa i wysypanej bulka tarta wlozyc polowe masy na mase poukladac podsmazone filety z kurczaka , przykryc wszystko reszta masy.Na wierzch mozna polozyc wiorki masla ja nie dawalam.Piec w tmp 190 przez 1godz i 30 min sprawdzac czy wierzch sie nie przypala w razie potrzeby zwiekszyc lub zmniejszyc tmp. Pieczen smakuje z chlebkiem jak rowniez jako dodatek do ziemniakow czy ryzu z ulubiona surowka.