Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pieczen z miesa mielonego drobiowego z dodatkiem przypaw i ziol.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Do miesa mielonego dodajemy jajka , namoczona i odcisnieta bulke , przyprawy , oraz umyta i oczyszczona, pokrojona w kosteczke papryke , umyta i drobno pokrojona natke pietruszki .Calosc dokladnie wyrabiamy .Fileta z kurczaka dokladie umyc i pokroic w paseczki przyprawic do smaku sola , pieprzem i usmazyc .Do foremki keksowki wysmarowanej maslem lub oliwa i wysypanej bulka tarta wlozyc polowe masy na mase poukladac podsmazone filety z kurczaka , przykryc wszystko reszta masy.Na wierzch mozna polozyc wiorki masla ja nie dawalam.Piec w tmp 190 przez 1godz i 30 min sprawdzac czy wierzch sie nie przypala w razie potrzeby zwiekszyc lub zmniejszyc tmp. Pieczen smakuje z chlebkiem jak rowniez jako dodatek do ziemniakow czy ryzu z ulubiona surowka.