Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pomidorowy do gołąbków jest wyrazisty a swój doskonały smak zależy od naszej inwencji twórczej, ponieważ wykorzystujemy do niego wywar z przygotowywanych gołąbków.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8771
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 518
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8771
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 518
Składniki
Cebulę poszatkować. Należy ją zeszklić na maśle klarowanym, dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszając, lekko całość podsmażamy. Dodajemy wywar z ugotowanych przez nas wcześniej gołąbków i tak jak wspomniałam wcześniej ,tu właśnie zostaje dodana cała nasza inwencja twórcza ,którą włożyliśmy do farszu z gołąbków.
Ja do farszu dodaje trochę boczku wędzonego, więc smak przechodzi również do sosu.
Po zagotowaniu zagęszczamy sos śmietaną wymieszaną z mąką i tworzymy odpowiednio w/g nas zagęszczony sos.
Na koniec całość już delikatnie doprawiamy do smaku, pieprzem, magi, vegetą i szczyptą cukru. W okresie wiosenno-letnim , znakomicie smakuję z posiekanym drobno koperkiem z własnego ogródka;-) Życzę smacznego P.S. przed dodaniem koperku warto blenderem wymieszać sos.