Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze inny przepis jak te które tu czytałam
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Czytałam kilka przepisów sosów czosnkowych, jednak wszystkie są ze zmiażdżonym czosnkiem - mój dla odmiany jest z kawałeczkami do rozgryzienia :D Czosnek obrać, przez praskę zgnieść ze 3 - 4 ząbki, resztę pokroić bardzo drobno w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić odrobina soli do smaku i dużo pieprzu świeżo zmielonego. Sos może stać dosyć długo, zawsze mam go w lodówce - stosuję do wszystkiego - na kanapki, do pizzy, do mięs......jest dosyć gesty, nie spływa z potrawy