Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do drugiego dania, nie tylko do ryby...
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 254
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19064
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 896
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 254
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19064
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 896
Składniki
Kapustę kiszoną poszatkuj i wrzuć do garnka. Nalej wody tak, żeby przykryć kapustę i gotuj do miękkości z odrobiną soli. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój ją w pół plasterki. W osobnym garnku rozgrzej łyżkę tłuszczu i wrzuć cebulę żeby ją lekko zrumienić (można lekko cebulę posolić). Gdy cebulka będzie już lekko brązowa wkładaj porcjami na cebulę kiszoną kapustę i poczekaj chwilę aż kapusta nabierze koloru (zacznie się rumienić). Gdy mało jest tłuszczu dodaj kolejną łyżkę i znowu porcja kapusty do momentu wrzucenia całej kapusty (rumienię porcjami bo wtedy kapusta jest cała zrumieniona). Chwilę smaż kapustę. Teraz dolej odrobinę (ok. 1/2 szklanki) wody w której gotowała się kapusta, dopraw do smaku solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym i duś kapustę ok. 10 min. Zrób zasmażkę i dodaj do kapusty, duś jeszcze chwilę mieszając. Smacznego. U mnie dziś w towarzystwie ziemniaczków i gulaszu drobiowego.