Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do drugiego dania, nie tylko do ryby...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415315
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415315
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Składniki
Kapustę kiszoną poszatkuj i wrzuć do garnka. Nalej wody tak, żeby przykryć kapustę i gotuj do miękkości z odrobiną soli. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój ją w pół plasterki. W osobnym garnku rozgrzej łyżkę tłuszczu i wrzuć cebulę żeby ją lekko zrumienić (można lekko cebulę posolić). Gdy cebulka będzie już lekko brązowa wkładaj porcjami na cebulę kiszoną kapustę i poczekaj chwilę aż kapusta nabierze koloru (zacznie się rumienić). Gdy mało jest tłuszczu dodaj kolejną łyżkę i znowu porcja kapusty do momentu wrzucenia całej kapusty (rumienię porcjami bo wtedy kapusta jest cała zrumieniona). Chwilę smaż kapustę. Teraz dolej odrobinę (ok. 1/2 szklanki) wody w której gotowała się kapusta, dopraw do smaku solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym i duś kapustę ok. 10 min. Zrób zasmażkę i dodaj do kapusty, duś jeszcze chwilę mieszając. Smacznego. U mnie dziś w towarzystwie ziemniaczków i gulaszu drobiowego.