Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do obiadu
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Składniki
Marchewkę obieram, myję i kroję w kostkę. Następnie przesypuję do garnka i zalewam odrobiną wody, wsypuję cukier i sól. Duszę pod przykryciem do miękkości, trzeba uważać, żeby cała woda nie wyparowała, bo marchewka się przypali, wody musi być trochę więcej jak na dnie. Gdy marchewka będzie miękka, dodaję odsączony groszek, mieszam, chwilę podgrzewam i zdejmuję z ognia. Następnie zasypuję marchewkę z groszkiem mąką i dokładnie mieszam. Ponownie wstawiam na mały ognień i chwilę podgrzewam. Podawać do ulubionego obiadu :-)