Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do obiadu
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Marchewkę obieram, myję i kroję w kostkę. Następnie przesypuję do garnka i zalewam odrobiną wody, wsypuję cukier i sól. Duszę pod przykryciem do miękkości, trzeba uważać, żeby cała woda nie wyparowała, bo marchewka się przypali, wody musi być trochę więcej jak na dnie. Gdy marchewka będzie miękka, dodaję odsączony groszek, mieszam, chwilę podgrzewam i zdejmuję z ognia. Następnie zasypuję marchewkę z groszkiem mąką i dokładnie mieszam. Ponownie wstawiam na mały ognień i chwilę podgrzewam. Podawać do ulubionego obiadu :-)