Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do obiadu
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 949
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8740
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3130
Polecam.
Odsłon: 1938
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 949
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8740
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3130
Polecam.
Odsłon: 1938
Składniki
Marchewkę obieram, myję i kroję w kostkę. Następnie przesypuję do garnka i zalewam odrobiną wody, wsypuję cukier i sól. Duszę pod przykryciem do miękkości, trzeba uważać, żeby cała woda nie wyparowała, bo marchewka się przypali, wody musi być trochę więcej jak na dnie. Gdy marchewka będzie miękka, dodaję odsączony groszek, mieszam, chwilę podgrzewam i zdejmuję z ognia. Następnie zasypuję marchewkę z groszkiem mąką i dokładnie mieszam. Ponownie wstawiam na mały ognień i chwilę podgrzewam. Podawać do ulubionego obiadu :-)