Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do obiadu
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Marchewkę obieram, myję i kroję w kostkę. Następnie przesypuję do garnka i zalewam odrobiną wody, wsypuję cukier i sól. Duszę pod przykryciem do miękkości, trzeba uważać, żeby cała woda nie wyparowała, bo marchewka się przypali, wody musi być trochę więcej jak na dnie. Gdy marchewka będzie miękka, dodaję odsączony groszek, mieszam, chwilę podgrzewam i zdejmuję z ognia. Następnie zasypuję marchewkę z groszkiem mąką i dokładnie mieszam. Ponownie wstawiam na mały ognień i chwilę podgrzewam. Podawać do ulubionego obiadu :-)