Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do obiadu
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 211
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 211
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Składniki
Marchewkę obieram, myję i kroję w kostkę. Następnie przesypuję do garnka i zalewam odrobiną wody, wsypuję cukier i sól. Duszę pod przykryciem do miękkości, trzeba uważać, żeby cała woda nie wyparowała, bo marchewka się przypali, wody musi być trochę więcej jak na dnie. Gdy marchewka będzie miękka, dodaję odsączony groszek, mieszam, chwilę podgrzewam i zdejmuję z ognia. Następnie zasypuję marchewkę z groszkiem mąką i dokładnie mieszam. Ponownie wstawiam na mały ognień i chwilę podgrzewam. Podawać do ulubionego obiadu :-)