Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele przepisów na kiełbasę w piwie, ale ten najbardziej mi odpowiada.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
1. kiełbasę podzielić na poszczególne batoniki, przełożyć do garnka i zalać piwem; kiełbasa musi być cała zanurzona w piwie, 2. cebulę pokroić w półtalarki, dodać do kiełbasy, 3. dodać 6-7 łyżek stołowych przyprawy do zup Winiary (sos po zredukowaniu musi być słony, gorzkawy i mocno aromatyczny), 4. po zagotowaniu całości przetrzymać na małym ogniu 2-3 minuty, a następnie wyjąć kiełbasę, 5.włożyć do piwa 10-12 plasterków cytryny ze skórką dość cienko pokrojoną w ćwierćplasterki, piwo w garnku zredukować (gotować bez przykrycia) do ilości ok. 0,3-0,4 l., a następnie zagęścić nieco mąką, 6. włożyć do powstałego sosu kiełbasę i wszystko podgrzać. Podawać z chlebem i z dużą ilością chrzanu. Do każdego kęsa kiełbasy powinien być dołączony kawałeczek cytryny i chrzan. Jeżeli w kiełbasie było mało majeranku można go dodać do sosu