Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbasa w piwie

Kiełbasa w piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 81

Jest wiele przepisów na kiełbasę w piwie, ale ten najbardziej mi odpowiada.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiełbasa w piwie

Przygotowanie

  1. 1. kiełbasę podzielić na poszczególne batoniki, przełożyć do garnka i zalać piwem; kiełbasa musi być cała zanurzona w piwie,
    2. cebulę pokroić w półtalarki, dodać do kiełbasy,
    3. dodać 6-7 łyżek stołowych przyprawy do zup Winiary (sos po zredukowaniu musi być słony, gorzkawy i mocno aromatyczny),
    4. po zagotowaniu całości przetrzymać na małym ogniu 2-3 minuty, a następnie wyjąć kiełbasę,
    5.włożyć do piwa 10-12 plasterków cytryny ze skórką dość cienko pokrojoną w ćwierćplasterki, piwo w garnku zredukować (gotować bez przykrycia) do ilości ok. 0,3-0,4 l., a następnie zagęścić nieco mąką,
    6. włożyć do powstałego sosu kiełbasę i wszystko podgrzać.

    Podawać z chlebem i z dużą ilością chrzanu. Do każdego kęsa kiełbasy powinien być dołączony kawałeczek cytryny i chrzan.
    Jeżeli w kiełbasie było mało majeranku można go dodać do sosu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń