Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny, pożywny i zdrowy pasztet domowy :)
Mięso ugotować z włoszczyzną i cebulą. Posolić w trakcie gotowania. Gotować długo, aż się będzie rozpadać (ok. 2 godzin na małym ogniu).
Wątróbkę ugotować oddzielnie - ok. 10 min.
Wystudzić mięso i wątróbkę i zmielić 2x na małym sitku. Dodać namoczone w wywarze z mięsa bułki, dodać jajka, przyprawić gałką, solą i pieprzem, żeby po spróbowaniu miało dobry smak (ja wsypuję całą torebeczkę gałki muszkatołowej). Wyrobić na gładką, jednolitą masę.
Piec w foremce (lub dwóch) około 1 godziny.
Wyciągnąć i zajadać po wystudzeniu (albo na gorąco :) ) Smacznego!
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4667
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 563
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 43
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 78
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4667
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 563
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 43
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 78
Składniki
Mięso ugotować z włoszczyzną i cebulą. Posolić w trakcie gotowania. Gotować długo, aż się będzie rozpadać (ok. 2 godzin na małym ogniu).
Wątróbkę ugotować oddzielnie - ok. 10 min.
Wystudzić mięso i wątróbkę i zmielić 2x na małym sitku. Dodać namoczone w wywarze z mięsa bułki, dodać jajka, przyprawić gałką, solą i pieprzem, żeby po spróbowaniu miało dobry smak (ja wsypuję całą torebeczkę gałki muszkatołowej). Wyrobić na gładką, jednolitą masę.
Piec w foremce (lub dwóch) około 1 godziny.
Wyciągnąć i zajadać po wystudzeniu (albo na gorąco :) ) Smacznego!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1703
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2376