Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy byłam mała, myślałam że pasztet to strasznie skomplikowane danie. A pasztet robi się łatwo, lekko i przyjemnie. A potem, jest co jeść.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Gotowanie: Nastawiamy poćwiartowanego królika, dodając podsmażone lekko kawałki boczku i słoniny. Bardziej dusimy niż gotujemy, dodajemy warzywa, ziele, liść i pieprz. Solimy. Pod koniec dodajemy oczyszczoną wątróbkę. Jak wszystko będzie miękkie, odcedzamy. Kawałki królika obieramy od kości. Mięso i wszystkie warzywa skręcamy na maszynce o niewielkich oczkach. W pozostałym z gotowania tłuszczu namaczamy bułkę, którą też po odciśnięciu przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajka, napisałam 4-5 bo trzeba uważać żeby powstała masa nie była zbyt sucha, bo potem będzie się kruszyć. Dodajemy sól, pieprz i gałkę do smaku. Pamiętamy żeby nie przesolić bo pieczenie wyciągnie sól.
Pieczenie: Foremki wysypujemy na dnie bułką tartą, układamy masę do 3/4 wysokości foremki, brzegi podsypujemy bułką tartą. Pieczemy w 180'C około 40 minut.