Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab w galarecie

Schab w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 1955

Łatwo przygotować, na każdą okazję.

Składniki

  • schab bez kości, 500-800g
  • sól, do oprószenia
  • pieprz, do oprószenia
  • bulion, 2 szklanki
  • żelatyna instant, 2 opakowania
  • groszek z marchewką, 1 słoik
  • jaja ugotowane na twardo, 4-5 szt.
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab w galarecie

Przygotowanie

  1. Przygotować bulion. , .

  2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem i ugotować w przygotowanym bulionie (do miękkości). W razie potrzeby można dolać wody.

  3. Wyjąć mięso a w gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (zgodnie z opisem na opakowaniu żelatyny - nie gotować).

  4. W podłużnej formie ułożyć: groszek z marchewką, pokrojone w plastry jaja (jeśli ktoś lubi) i ugotowany schab.

  5. Zalać galaretą i do lodówki:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń