Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2955
Składniki
Przygotować bulion. , .
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem i ugotować w przygotowanym bulionie (do miękkości). W razie potrzeby można dolać wody.
Wyjąć mięso a w gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (zgodnie z opisem na opakowaniu żelatyny - nie gotować).
W podłużnej formie ułożyć: groszek z marchewką, pokrojone w plastry jaja (jeśli ktoś lubi) i ugotowany schab.
Zalać galaretą i do lodówki:-)