Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 105
Dodano: 14.03.2011
Odsłon: 13425
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso lekko rozbić i obsmażyć z obu stron na odrobinie oleju. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, posmarować margaryną, kotlety przyprawić solą i pieprzem, położyć na folii.
Pieczarki umyć, pokroić na półplasterki i podsmażyć z cebulką- doprawić. Wyłożyć na kotlety- każdy przykryć plastrem sera i zapiekać około 8- 10 minut w piekarniku w 200- 220 stopniach.
Schabowe podawać z surówką i ćwiartkami upieczonych ziemniaczków lub frytkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

haneczkap 29 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Robię prawie tak samo, ale karkówkę lub filety z indyka. Jedyna różnica, to: zamiast sera, rozsmarowuje po łyżce majonezu. Ser dodaję na koniec i wyłączam piekarnik. Podaję też z pieczonymi kartofelkami. Mięsko jest soczyste i pyszne. Pozdrawiam, Anna.0 Kto głosował? | Odpowiedz

zosiulek 26 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Super przepis wypróbowałam z filetami z piersi kurczaka pychota polecam!!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

iwona_s 16 marca 2011Zgłoś do usunięcia
jak można jeść coś takiego...0 Kto głosował? | Odpowiedz

helen4 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
smakowicie wygląda!!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 14 marca 2011Zgłoś do usunięcia
smakowity ten Twój eksperyment1 Kto głosował? | Odpowiedz