Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla każdego, kto lubi schabowego i nie boi się eksperymentować:-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 40
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 766
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14080
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 40
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 766
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14080
Składniki
Mięso lekko rozbić i obsmażyć z obu stron na odrobinie oleju. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, posmarować margaryną, kotlety przyprawić solą i pieprzem, położyć na folii.
Pieczarki umyć, pokroić na półplasterki i podsmażyć z cebulką- doprawić. Wyłożyć na kotlety- każdy przykryć plastrem sera i zapiekać około 8- 10 minut w piekarniku w 200- 220 stopniach.
Schabowe podawać z surówką i ćwiartkami upieczonych ziemniaczków lub frytkami.