Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1428
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231802
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4976
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1428
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231802
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4976
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy.Wszystkie przyprawy mieszamy i zalewam wodą. Gotujemy je przez 15 min. Następnie do zimnego wywaru wkładamy mięso i przykrywamy na 6-7 dni. Raz dziennie przewracamy mięso.
Zamarynowane mięso wyciągamy i przekładamy do szynkowaru parząc go w 80 stopniach przez 1h 30min. Szynka gotowa do spożycia nadaje się najlepiej na drugi dzień. Smacznego