Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka z Indyka

Szynka z Indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 2367

Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów

Składniki

  • Pierś z Indyka - 1Kg
  • 4 łyżeczki soli
  • 4 łyzeczki pieprzu ziołowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 3 litry wody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szynka z Indyka

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy.Wszystkie przyprawy mieszamy i zalewam wodą. Gotujemy je przez 15 min. Następnie do zimnego wywaru wkładamy mięso i przykrywamy na 6-7 dni. Raz dziennie przewracamy mięso.

  2. Zamarynowane mięso wyciągamy i przekładamy do szynkowaru parząc go w 80 stopniach przez 1h 30min. Szynka gotowa do spożycia nadaje się najlepiej na drugi dzień. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń