Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1033
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 551
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1033
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 551
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy.Wszystkie przyprawy mieszamy i zalewam wodą. Gotujemy je przez 15 min. Następnie do zimnego wywaru wkładamy mięso i przykrywamy na 6-7 dni. Raz dziennie przewracamy mięso.
Zamarynowane mięso wyciągamy i przekładamy do szynkowaru parząc go w 80 stopniach przez 1h 30min. Szynka gotowa do spożycia nadaje się najlepiej na drugi dzień. Smacznego