Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste i smaczne
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Składniki
Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy ciastem, na spód położyłam 2 warstwy stąd w przepisie 2 opakowania
Po wyłożeniu ciasta na spód kładziemy pomidorki koktailowe przekrojone na pół, następnie pokrojoną w kwadraciki wędlinę , następnie pokrojona w plastry mozzarella
Do miseczki wyciskamy czosnek, wsypujemy przyprawy i dodajemy dosłownie kilka kropel oliwy, i taką mieszanką polewamy wierzch tarty. Ważne aby to było kilka kropel (2,3) Ser i pomidorki puszczają sok za dużo oleju zmieni danie w papkę :)
Pieczemy ok 20 -25 minut w temp 180 C