Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy ciastem, na spód położyłam 2 warstwy stąd w przepisie 2 opakowania
Po wyłożeniu ciasta na spód kładziemy pomidorki koktailowe przekrojone na pół, następnie pokrojoną w kwadraciki wędlinę , następnie pokrojona w plastry mozzarella
Do miseczki wyciskamy czosnek, wsypujemy przyprawy i dodajemy dosłownie kilka kropel oliwy, i taką mieszanką polewamy wierzch tarty. Ważne aby to było kilka kropel (2,3) Ser i pomidorki puszczają sok za dużo oleju zmieni danie w papkę :)
Pieczemy ok 20 -25 minut w temp 180 C
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Maudie 13 października 2012Zgłoś do usunięcia
Ale to apetycznie wygląda!Zrobiłam się głodna,mniamm:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

anulkawspaniala 10 października 2012Zgłoś do usunięcia
Super , Bardzo się ciesze że smakowało :):) Dzieki za info o pomidorkach, też tak zacznę robić :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

pauli2222 10 października 2012Zgłoś do usunięcia
Naprawdę polecam dzisiaj zrobiłam 2 razy. Na obiad i kolacje ale z małą zmianą. Pomidorki obrałam i trochę je podsmażyłam żeby puściły soki. POLECAM! Pozdrawiam Anulka0 Kto głosował? | Odpowiedz