Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa z mandarynkami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 28
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 278
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1212
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 28
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 278
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1212
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Kiełbaski nacinam z jednej strony, robiąc kratkę. Cebule obieram, każdą przekrawam na pół i kroję w piórka.
Mandarynki parzę, obieram i dzielę na cząsteczki. Natkę pietruszki płuczę i drobno siekam. Osączone oliwki przekrawam na połówki.
Nacięte kiełbaski oprószam ziołami prowansalskimi i rumienię delikatnie na patelni natłuszczonej olejem. Następnie dodaję do niej cebulę. Całość smażę na wolnym ogniu do momentu, aż cebula zmięknie i delikatnie się zarumieni (mieszam ją od czasu do czasu).
Pod koniec smażenia dodaję do kiełbasy z cebulą przygotowane mandarynki, oliwki oraz natkę pietruszki.
Całość chwilę razem podgrzewam i doprawiam do smaku świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Podaję na ciepło, z dodatkiem pieczywa.Źródło: Tina