Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa z mandarynkami"
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 233
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 14
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 279
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 233
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 14
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 279
Składniki
Kiełbaski nacinam z jednej strony, robiąc kratkę. Cebule obieram, każdą przekrawam na pół i kroję w piórka.
Mandarynki parzę, obieram i dzielę na cząsteczki. Natkę pietruszki płuczę i drobno siekam. Osączone oliwki przekrawam na połówki.
Nacięte kiełbaski oprószam ziołami prowansalskimi i rumienię delikatnie na patelni natłuszczonej olejem. Następnie dodaję do niej cebulę. Całość smażę na wolnym ogniu do momentu, aż cebula zmięknie i delikatnie się zarumieni (mieszam ją od czasu do czasu).
Pod koniec smażenia dodaję do kiełbasy z cebulą przygotowane mandarynki, oliwki oraz natkę pietruszki.
Całość chwilę razem podgrzewam i doprawiam do smaku świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Podaję na ciepło, z dodatkiem pieczywa.Źródło: Tina