Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa z mandarynkami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1242
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1032
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1242
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1032
Składniki
Kiełbaski nacinam z jednej strony, robiąc kratkę. Cebule obieram, każdą przekrawam na pół i kroję w piórka.
Mandarynki parzę, obieram i dzielę na cząsteczki. Natkę pietruszki płuczę i drobno siekam. Osączone oliwki przekrawam na połówki.
Nacięte kiełbaski oprószam ziołami prowansalskimi i rumienię delikatnie na patelni natłuszczonej olejem. Następnie dodaję do niej cebulę. Całość smażę na wolnym ogniu do momentu, aż cebula zmięknie i delikatnie się zarumieni (mieszam ją od czasu do czasu).
Pod koniec smażenia dodaję do kiełbasy z cebulą przygotowane mandarynki, oliwki oraz natkę pietruszki.
Całość chwilę razem podgrzewam i doprawiam do smaku świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Podaję na ciepło, z dodatkiem pieczywa.Źródło: Tina