Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszne ciasto z jabłkami, ciasto „salceson”. Jabłka są teraz w sezonie i chociaż szarlotka to moje ulubione ciasto z jabłkami, to ciasto również często gości na moim stole, o tej porze roku. Pomimo niezbyt apetycznej nazwy, ciasto smakuje wyśmienicie i bardzo je Wam polecam.
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 37
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 25
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 902
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 99
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 76
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 164
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 37
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 25
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 902
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 99
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 76
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 164
Składniki
Jabłka obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
W misce utrzeć jajka z sola i cukrem na puszysta masę. Ciągle mieszając do utartej masy dodać olej. Na koniec do miski przesiać make z kakao i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze połączyć mieszając. Do gotowej masy dodać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przelać do formy. Moja o wymiarach 25 X 15. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st C. Funkcja piekarnika góra – dół. Piec przez około 40 – 5o min. Do suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
Zrobić polewę: W kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę z dodatkiem masła. Gotową polewę wylać na wystudzone ciasto. Smacznego!