Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z dynią i jabłkiem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, dolać cydr i sok, zagotować, powoli dolewać śmietankę, dodać musztardę, olej, sól, pieprz i gałkę. Zblendować.
Dynię i jabłka obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, posiekać. Pokrojone wymieszać z serkiem, doprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić, natrzeć posiekanym czosnkiem i majerankiem, na każdym rozłożyć boczek, porcję masy serowej, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.
Roladki zrumienić na gorącym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać częścią sosu, zapiekać ok. 15 min (180oC). Podawać z sosem.
ok. 55 minut.
Do sosu najlepiej dodać sok jabłkowy tłoczony. Jest naturalnie gęsty i ma wyrazisty smak. Gotowy sos warto przelać przez sitko, by uniknąć grudek.Źródło: Twoje Imperium