Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z dynią i jabłkiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11612
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5024
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11612
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5024
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Składniki
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, dolać cydr i sok, zagotować, powoli dolewać śmietankę, dodać musztardę, olej, sól, pieprz i gałkę. Zblendować.
Dynię i jabłka obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, posiekać. Pokrojone wymieszać z serkiem, doprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić, natrzeć posiekanym czosnkiem i majerankiem, na każdym rozłożyć boczek, porcję masy serowej, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.
Roladki zrumienić na gorącym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać częścią sosu, zapiekać ok. 15 min (180oC). Podawać z sosem.
ok. 55 minut.
Do sosu najlepiej dodać sok jabłkowy tłoczony. Jest naturalnie gęsty i ma wyrazisty smak. Gotowy sos warto przelać przez sitko, by uniknąć grudek.Źródło: Twoje Imperium