Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z dynią i jabłkiem"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422898
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2516
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422898
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2516
Składniki
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, dolać cydr i sok, zagotować, powoli dolewać śmietankę, dodać musztardę, olej, sól, pieprz i gałkę. Zblendować.
Dynię i jabłka obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, posiekać. Pokrojone wymieszać z serkiem, doprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić, natrzeć posiekanym czosnkiem i majerankiem, na każdym rozłożyć boczek, porcję masy serowej, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.
Roladki zrumienić na gorącym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać częścią sosu, zapiekać ok. 15 min (180oC). Podawać z sosem.
ok. 55 minut.
Do sosu najlepiej dodać sok jabłkowy tłoczony. Jest naturalnie gęsty i ma wyrazisty smak. Gotowy sos warto przelać przez sitko, by uniknąć grudek.Źródło: Twoje Imperium