Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z dynią i jabłkiem"
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 33
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 19
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 33
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 19
Składniki
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, dolać cydr i sok, zagotować, powoli dolewać śmietankę, dodać musztardę, olej, sól, pieprz i gałkę. Zblendować.
Dynię i jabłka obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, posiekać. Pokrojone wymieszać z serkiem, doprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić, natrzeć posiekanym czosnkiem i majerankiem, na każdym rozłożyć boczek, porcję masy serowej, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.
Roladki zrumienić na gorącym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać częścią sosu, zapiekać ok. 15 min (180oC). Podawać z sosem.
ok. 55 minut.
Do sosu najlepiej dodać sok jabłkowy tłoczony. Jest naturalnie gęsty i ma wyrazisty smak. Gotowy sos warto przelać przez sitko, by uniknąć grudek.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Wędliny
Wędliny
Rolada z udźca z indyka
Wędliny
Pieczony klops z indyka
Wędliny
Mielonka tyrolska z łopatki.
Wędliny
Domowa wędlina
Rolada z udźca z indyka
Dania z indyka cieszą się ogromną popularnością, polecane jest przez wielu di...
Odsłon: 169
Pieczony klops z indyka
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu pieczeń obiadowa, jako mięso obok świątecz...
Odsłon: 835