Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z dynią i jabłkiem"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 465
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1204
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4656
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 465
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1204
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4656
Składniki
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, dolać cydr i sok, zagotować, powoli dolewać śmietankę, dodać musztardę, olej, sól, pieprz i gałkę. Zblendować.
Dynię i jabłka obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, posiekać. Pokrojone wymieszać z serkiem, doprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić, natrzeć posiekanym czosnkiem i majerankiem, na każdym rozłożyć boczek, porcję masy serowej, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.
Roladki zrumienić na gorącym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać częścią sosu, zapiekać ok. 15 min (180oC). Podawać z sosem.
ok. 55 minut.
Do sosu najlepiej dodać sok jabłkowy tłoczony. Jest naturalnie gęsty i ma wyrazisty smak. Gotowy sos warto przelać przez sitko, by uniknąć grudek.Źródło: Twoje Imperium