Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z sosem cytrynowym"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Schab natrzeć przyprawami i czosnkiem.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą. Piec 2 godz. w temp. 180°C.
Cebule obrać, drobno posiekać i po godzinie pieczenia mięsa, dodać do wytworzonego sosu.
Do 2 szklanek wody dodać skórkę otartą z cytryny, rozmaryn, wino, wymieszać, podlać nim mięso.
Upieczone, wyjąć z sosu, usunąć rozmaryn. Sos zmiksować, zabielić śmietanką, zagęścić zasmażką z mąki i masła.
ok. 140 minutŹródło: Twoje Imperium