Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z sosem cytrynowym"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Schab natrzeć przyprawami i czosnkiem.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą. Piec 2 godz. w temp. 180°C.
Cebule obrać, drobno posiekać i po godzinie pieczenia mięsa, dodać do wytworzonego sosu.
Do 2 szklanek wody dodać skórkę otartą z cytryny, rozmaryn, wino, wymieszać, podlać nim mięso.
Upieczone, wyjąć z sosu, usunąć rozmaryn. Sos zmiksować, zabielić śmietanką, zagęścić zasmażką z mąki i masła.
ok. 140 minutŹródło: Twoje Imperium