Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i soczysty karczek pieczony w rękawie, idealny na zimno do kanapek lub na ciepło do obiadu.
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 1885
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1084
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18485
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15143
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 1885
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1084
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18485
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15143
Składniki
Karczek opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj z olejem i musztardę a następnie natrzyj mięso z każdej strony, możesz karczek związać sznurkiem . Włóż do rękawa do pieczenia i włóż do lodówki na całą noc.
Piekarnik nagrzej do 180 st i piec karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na 1 kg mięsa, jeśli karczek będzie większy to należy piec go dłużej .
Karczek można podać na ciepło lub zimno.