Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i soczysty karczek pieczony w rękawie, idealny na zimno do kanapek lub na ciepło do obiadu.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Karczek opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj z olejem i musztardę a następnie natrzyj mięso z każdej strony, możesz karczek związać sznurkiem . Włóż do rękawa do pieczenia i włóż do lodówki na całą noc.
Piekarnik nagrzej do 180 st i piec karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na 1 kg mięsa, jeśli karczek będzie większy to należy piec go dłużej .
Karczek można podać na ciepło lub zimno.