Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i soczysty karczek pieczony w rękawie, idealny na zimno do kanapek lub na ciepło do obiadu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414684
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414684
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Składniki
Karczek opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj z olejem i musztardę a następnie natrzyj mięso z każdej strony, możesz karczek związać sznurkiem . Włóż do rękawa do pieczenia i włóż do lodówki na całą noc.
Piekarnik nagrzej do 180 st i piec karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na 1 kg mięsa, jeśli karczek będzie większy to należy piec go dłużej .
Karczek można podać na ciepło lub zimno.