Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i soczysty karczek pieczony w rękawie, idealny na zimno do kanapek lub na ciepło do obiadu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Składniki
Karczek opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj z olejem i musztardę a następnie natrzyj mięso z każdej strony, możesz karczek związać sznurkiem . Włóż do rękawa do pieczenia i włóż do lodówki na całą noc.
Piekarnik nagrzej do 180 st i piec karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na 1 kg mięsa, jeśli karczek będzie większy to należy piec go dłużej .
Karczek można podać na ciepło lub zimno.