Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kiełbasa pod ziemniaczaną chmurką"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Składniki
Kapustę poszatkuj. Koperek drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w cząstki. W garnku rozgrzej masło klarowane. Dodaj kapustę i koperek, przypraw solą i pieprzem. Duś, aż kapusta zmięknie, a woda odparuje. Cebulę pokrój w plastry.
Ziemniaki obierz, gotuj w osolonej wodzie. Przeciśnij przez praskę, dodaj masło, żółtko, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Jeśli ziemniaki są zbyt gęste, dodaj odrobinę mleka.
W naczyniu żaroodpornym układaj ziemniaki, kapustę, na niej kiełbasę, całość przykryj ziemniakami. Na wierzchu rozłóż plastry cebuli. Danie zapiekaj przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień