Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kiełbasa pod ziemniaczaną chmurką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 90
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 90
Składniki
Kapustę poszatkuj. Koperek drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w cząstki. W garnku rozgrzej masło klarowane. Dodaj kapustę i koperek, przypraw solą i pieprzem. Duś, aż kapusta zmięknie, a woda odparuje. Cebulę pokrój w plastry.
Ziemniaki obierz, gotuj w osolonej wodzie. Przeciśnij przez praskę, dodaj masło, żółtko, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Jeśli ziemniaki są zbyt gęste, dodaj odrobinę mleka.
W naczyniu żaroodpornym układaj ziemniaki, kapustę, na niej kiełbasę, całość przykryj ziemniakami. Na wierzchu rozłóż plastry cebuli. Danie zapiekaj przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień