Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbasa w piwie"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8127
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 400
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8127
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 400
Składniki
Posiekane cebule i czosnek wymieszaj z olejem, musztardą i goździkami. Posmaruj tym kiełbaski. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej jasnym piwem. Całość oprósz majerankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 °C.
Piecz przez godzinę, aż wie rzchy kiełbasek ładnie się zarumienią. W czasie pieczenia wędlinę polewaj wytworzonym sosem.Źródło: Na żywo