Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Kawałki kiełbasy włóż do garnka, zalej wodą o temperaturze 75–80°C (tak aby kiełbasa była całkowicie przykryta). Postaw na małym ogniu i trzymaj tak przez 15 minut. Woda powinna tylko lekko „mrugać”, a nie gotować się. W przeciwnym razie kiełbasa może popękać.
Sparzoną kiełbasę ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Podlej połową piwa. Musztardę wymieszaj z miodem i olejem. Przypraw rozmarynem i ew. odrobiną soli.
Posmaruj tym kiełbaski. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Zapiekaj ok. 20 minut. W czasie pieczenia polewaj resztą piwa.Źródło: Naj