Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 974
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 292
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 29
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 974
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 292
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 29
Składniki
Kawałki kiełbasy włóż do garnka, zalej wodą o temperaturze 75–80°C (tak aby kiełbasa była całkowicie przykryta). Postaw na małym ogniu i trzymaj tak przez 15 minut. Woda powinna tylko lekko „mrugać”, a nie gotować się. W przeciwnym razie kiełbasa może popękać.
Sparzoną kiełbasę ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Podlej połową piwa. Musztardę wymieszaj z miodem i olejem. Przypraw rozmarynem i ew. odrobiną soli.
Posmaruj tym kiełbaski. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Zapiekaj ok. 20 minut. W czasie pieczenia polewaj resztą piwa.Źródło: Naj