Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczny pasztet"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4095
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416108
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2779
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4095
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416108
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2779
Składniki
Mięso i warzywa pokrój. W garnku na smalcu podsmaż mięso, dodaj warzywa, kilka minut smaż. Zalej bulionem, włóż liść i ziele. Gotuj 50-60 min. Na 10 min przed końcem wrzuć wątróbki. Odstaw, do garnka wsyp bułkę tartą.
Wystudzone mięso z warzywami zmiel dwa razy, wbij jajka, dopraw solą, pieprzem, gałką, imbirem, wymieszaj. Formę posmaruj masłem, posyp bułką. Włóż masę mięsną. Piecz ok. 40 min w 200°C.
Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie