Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczny pasztet"
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20658
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4398
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1202
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1335
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20658
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4398
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1202
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1335
Składniki
Mięso i warzywa pokrój. W garnku na smalcu podsmaż mięso, dodaj warzywa, kilka minut smaż. Zalej bulionem, włóż liść i ziele. Gotuj 50-60 min. Na 10 min przed końcem wrzuć wątróbki. Odstaw, do garnka wsyp bułkę tartą.
Wystudzone mięso z warzywami zmiel dwa razy, wbij jajka, dopraw solą, pieprzem, gałką, imbirem, wymieszaj. Formę posmaruj masłem, posyp bułką. Włóż masę mięsną. Piecz ok. 40 min w 200°C.
Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie