Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowe schabowe z kostką"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4156
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 137
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 646
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3489
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4156
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 137
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 646
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3489
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Składniki
Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać i posiekać albo przepuścić przez praskę. Pomidory umyć, wytrzeć. Trzy pomidory pokroić w niedużą kostkę, a jeden w plasterki. Kotlety schabowe z kostką opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Na żaroodpornej patelni rozgrzać łyżkę oleju. Kłaść kotlety, smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z ognia.
Na tej samej patelni rozgrzać kolejną łyżkę oleju. Wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić je. Następnie dołożyć kosteczki pomidorów. Dusić razem 4 minuty.
Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w plastry. Kotlety ponownie włożyć na patelnię z sosem pomidorowym. Każdy kotlet przykryć plasterkiem pomidora oraz plastrem mozzarelli. Posypać listkami bazylii. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 10 minut. Gotowe danie udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco