Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowe schabowe z kostką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7643
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 231
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7643
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 231
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2603
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Składniki
Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać i posiekać albo przepuścić przez praskę. Pomidory umyć, wytrzeć. Trzy pomidory pokroić w niedużą kostkę, a jeden w plasterki. Kotlety schabowe z kostką opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Na żaroodpornej patelni rozgrzać łyżkę oleju. Kłaść kotlety, smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z ognia.
Na tej samej patelni rozgrzać kolejną łyżkę oleju. Wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić je. Następnie dołożyć kosteczki pomidorów. Dusić razem 4 minuty.
Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w plastry. Kotlety ponownie włożyć na patelnię z sosem pomidorowym. Każdy kotlet przykryć plasterkiem pomidora oraz plastrem mozzarelli. Posypać listkami bazylii. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 10 minut. Gotowe danie udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco