Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Schab opłucz, potnij na kotlety. Rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Zrumień obu stron na rozgrzanym oleju. Przełóż do posmarowanego masłem naczynia i odstaw w ciepłe miejsce.
Brokuły podziel na małe różyczki. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmaż pokrojone w plastry pieczarki i pomidory. Brokuły włóż do wrzącej, osolonej wody, zagotuj, osącz na sitku.
Warzywa i grzyby rozłóż na kotletach. Posyp startym na grube wióry serem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni. Zapiekaj ok. 5 min.