Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 880
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6309
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 880
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6309
Składniki
Schab opłucz, potnij na kotlety. Rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Zrumień obu stron na rozgrzanym oleju. Przełóż do posmarowanego masłem naczynia i odstaw w ciepłe miejsce.
Brokuły podziel na małe różyczki. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmaż pokrojone w plastry pieczarki i pomidory. Brokuły włóż do wrzącej, osolonej wody, zagotuj, osącz na sitku.
Warzywa i grzyby rozłóż na kotletach. Posyp startym na grube wióry serem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni. Zapiekaj ok. 5 min.