Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93622
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2661
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3498
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93622
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2661
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3498
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Składniki
Schab opłucz, potnij na kotlety. Rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Zrumień obu stron na rozgrzanym oleju. Przełóż do posmarowanego masłem naczynia i odstaw w ciepłe miejsce.
Brokuły podziel na małe różyczki. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmaż pokrojone w plastry pieczarki i pomidory. Brokuły włóż do wrzącej, osolonej wody, zagotuj, osącz na sitku.
Warzywa i grzyby rozłóż na kotletach. Posyp startym na grube wióry serem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni. Zapiekaj ok. 5 min.