Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1647
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 604
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3774
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1647
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 604
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3774
Składniki
Schab opłucz, potnij na kotlety. Rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Zrumień obu stron na rozgrzanym oleju. Przełóż do posmarowanego masłem naczynia i odstaw w ciepłe miejsce.
Brokuły podziel na małe różyczki. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmaż pokrojone w plastry pieczarki i pomidory. Brokuły włóż do wrzącej, osolonej wody, zagotuj, osącz na sitku.
Warzywa i grzyby rozłóż na kotletach. Posyp startym na grube wióry serem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni. Zapiekaj ok. 5 min.