Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety schabowe zapiekane ze szpinakiem i orzechami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
65 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.
Szpinak myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, drobno siekam i smażę na łyżce oleju. Dodaję starty czosnek oraz pokrojony szpinak. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Duszę, aż cała woda odparuje.
Schab myję, osuszam i oprószam przyprawami. Obsmażam na reszcie oleju z każdej strony na rumiano.
Mięso układam w naczyniu żaroodpornym. Na każdym plastrze kładę porcję szpinaku. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC i piekę ok. 30 min. Mozzarellę kroję w plastry.
Po tym czasie układam na mięsie plastry sera i posypuję posiekanymi orzechami. Zapiekam, aż ser się rozpuści.
Przepis przysłała Rozalia Połowniak ze StalówŹródło: Kobieta i życie