Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowa pieczona szynka"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 950
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 950
Składniki
Przegotuj ok. 1,5 l wody. Dodaj 2-3 łyżki soli, liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Wystudź marynatę, włóż w nią szynkę. Odstaw do lodówki na 2 dni.
Wyjmij szynkę z zalewy, osusz. Czosnek zmiażdż. Wymieszaj oliwę z czosnkiem i ze szczyptą soli oraz pieprzu, nasmaruj szynkę. Piecz godzinę w temp. 180-190°C.
Sos z pieczenia zlej do miseczki, wymieszaj z miodem. Polej nim szynkę i piecz jeszcze ok. 15 min w tej samej temperaturze.Źródło: Chwila dla Ciebie