Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowa pieczona szynka"
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 61
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 99
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 127
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 101
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 61
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 99
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 127
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 101
Składniki
Przegotuj ok. 1,5 l wody. Dodaj 2-3 łyżki soli, liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Wystudź marynatę, włóż w nią szynkę. Odstaw do lodówki na 2 dni.
Wyjmij szynkę z zalewy, osusz. Czosnek zmiażdż. Wymieszaj oliwę z czosnkiem i ze szczyptą soli oraz pieprzu, nasmaruj szynkę. Piecz godzinę w temp. 180-190°C.
Sos z pieczenia zlej do miseczki, wymieszaj z miodem. Polej nim szynkę i piecz jeszcze ok. 15 min w tej samej temperaturze.Źródło: Chwila dla Ciebie