Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, bez konserwantów, no i smaczny.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1717
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1511
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1482
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1754
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1717
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1511
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1482
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1754
Składniki
Wątróbkę, słoninę, cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać jajka, kaszę manną i przyprawy. Wyrobić masę.
Masę podzielić na 2 części i włożyć do 2 osobnych woreczków śniadaniowych - najlepiej każdą w 2 woreczki /zawiązać woreczki pozostawiając niewielki luz, gdyż kasza manna trochę napęcznieje/
Gotować 2 godziny na średnim ogniu - 1 godz. na jednej stronie, 1 godz. na drugiej stronie.
Po ugotowaniu, nie wyciągając z woreczków przygnieść np. garnkiem z wodą /obciążyć/ i odczekać aż do wystygnięcia.