Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, bez konserwantów, no i smaczny.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1101
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1101
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Składniki
Wątróbkę, słoninę, cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać jajka, kaszę manną i przyprawy. Wyrobić masę.
Masę podzielić na 2 części i włożyć do 2 osobnych woreczków śniadaniowych - najlepiej każdą w 2 woreczki /zawiązać woreczki pozostawiając niewielki luz, gdyż kasza manna trochę napęcznieje/
Gotować 2 godziny na średnim ogniu - 1 godz. na jednej stronie, 1 godz. na drugiej stronie.
Po ugotowaniu, nie wyciągając z woreczków przygnieść np. garnkiem z wodą /obciążyć/ i odczekać aż do wystygnięcia.