Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, bez konserwantów, no i smaczny.
Wątróbkę, słoninę, cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać jajka, kaszę manną i przyprawy. Wyrobić masę.
Masę podzielić na 2 części i włożyć do 2 osobnych woreczków śniadaniowych - najlepiej każdą w 2 woreczki /zawiązać woreczki pozostawiając niewielki luz, gdyż kasza manna trochę napęcznieje/
Gotować 2 godziny na średnim ogniu - 1 godz. na jednej stronie, 1 godz. na drugiej stronie.
Po ugotowaniu, nie wyciągając z woreczków przygnieść np. garnkiem z wodą /obciążyć/ i odczekać aż do wystygnięcia.
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 3019
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 39760
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 267
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 47
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 37
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 139
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 504
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 531
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 267
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 47
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 37
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 139
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 504
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 531
Składniki
Wątróbkę, słoninę, cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać jajka, kaszę manną i przyprawy. Wyrobić masę.
Masę podzielić na 2 części i włożyć do 2 osobnych woreczków śniadaniowych - najlepiej każdą w 2 woreczki /zawiązać woreczki pozostawiając niewielki luz, gdyż kasza manna trochę napęcznieje/
Gotować 2 godziny na średnim ogniu - 1 godz. na jednej stronie, 1 godz. na drugiej stronie.
Po ugotowaniu, nie wyciągając z woreczków przygnieść np. garnkiem z wodą /obciążyć/ i odczekać aż do wystygnięcia.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2461
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2402