Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i lekki,a do tego łatwy do wykonania!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457442
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1378
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2205
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457442
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1378
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2205
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Składniki
Wątróbkę drobiową i pieczarki pokroić do osobnych naczyń i każde upróżyć z 1 pokrojoną w kostkę cebulą.
Na upróżoną wątróbkę położyć 1,5 bułki i zalać szklanką gorącej wody.Na to położyć upróżone pieczarki.Zostawić wszystko aż do wystygnięcia.
Wszystko zmielić,dodać 2 całe,surowe jajka,doprawić przyprawami (sól,pieprz,gałka muszkatołowa).
Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę pasztetową wyłożyć do fory,piec w piekarniku aż do uzyskania chrupiącej złocistej skórki.
Składniki można podwoić.SMACZNEGO :)