Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i lekki,a do tego łatwy do wykonania!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13730
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8762
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 643
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13730
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8762
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 643
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8260
Składniki
Wątróbkę drobiową i pieczarki pokroić do osobnych naczyń i każde upróżyć z 1 pokrojoną w kostkę cebulą.
Na upróżoną wątróbkę położyć 1,5 bułki i zalać szklanką gorącej wody.Na to położyć upróżone pieczarki.Zostawić wszystko aż do wystygnięcia.
Wszystko zmielić,dodać 2 całe,surowe jajka,doprawić przyprawami (sól,pieprz,gałka muszkatołowa).
Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę pasztetową wyłożyć do fory,piec w piekarniku aż do uzyskania chrupiącej złocistej skórki.
Składniki można podwoić.SMACZNEGO :)