Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i lekki,a do tego łatwy do wykonania!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 199
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2467
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 182
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 199
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2467
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 182
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Składniki
Wątróbkę drobiową i pieczarki pokroić do osobnych naczyń i każde upróżyć z 1 pokrojoną w kostkę cebulą.
Na upróżoną wątróbkę położyć 1,5 bułki i zalać szklanką gorącej wody.Na to położyć upróżone pieczarki.Zostawić wszystko aż do wystygnięcia.
Wszystko zmielić,dodać 2 całe,surowe jajka,doprawić przyprawami (sól,pieprz,gałka muszkatołowa).
Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę pasztetową wyłożyć do fory,piec w piekarniku aż do uzyskania chrupiącej złocistej skórki.
Składniki można podwoić.SMACZNEGO :)