Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet po królewsku"
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8660
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 102
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 199
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8660
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 102
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 199
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 184
Składniki
Wątróbkę pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny. Śliwki zalej wrzątkiem, po paru minutach odsącz, pokrój na mniejsze kawałki. Łopatkę, boczek i cielęcinę oprósz solą i zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj grubo pokrojone cebule.
Całość przykryj i duś, aż mięso puści sok. Wówczas wsyp ziele angielskie, liście laurowe i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Zalej 3 szklankami wody i duś przez godzinę.
Gdy mięso będzie miękkie, dodaj wątróbkę i bułki. Duś, aż bułki wchłoną cały płyn. Następnie wystudź i trzykrotnie zmiel. Masę przypraw gałką muszkatołową. Wbij jajka, dodaj śliwki i dokładnie wymieszaj. Foremkę wysmaruj olejem. Przełóż do niej masę i mocno ją ubij, stukając foremką o blat stołu. Piecz 50 minut w temp. 200 °C.Źródło: Na żywo
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 2488
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1037