Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na święta i nie tylko. Najlepszy jest z kilku rodzajów mięsa z dodatkiem warzyw. Polecam.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1080
Polecam.
Odsłon: 1065
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1080
Polecam.
Odsłon: 1065
Składniki
Warzywa oprócz cebuli obierz i opłukaj , mięso opłukaj wszystko razem włóż do garna zalej wodą i gotuj do miękkości , dodaj przyprawy następnie wyjmij na sito i zostaw do wystygnięcia. Cebule obierz pokrój i podsmaż na oleju na złoty kolor .
Kajzerkę zamocz w wywarze w którym gotowało się mięso . Mięso , warzywa , cebule i odciśniętą kajzerkę zmiel w maszynce , dodaj żółtka , i ubitą pianę z białek , dopraw do smaku solą i pieprzem i przyprawami .W razie gdyby masa była rzadka dosyp bułki tartej , gdy będzie sucha troszkę wywaru.
Farszem napełnij dowolnej wielkości keksówki . Łyżkę zamocz w wodzie i zrób na wierzchu zagłębienia . Pasztet piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st .