Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny przepis na pasztet.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117125
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8058
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1673
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1341
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117125
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8058
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1673
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1341
Składniki
Oczyszczone, podzielone na różyczki brokuły ugotować w rosole. Pieczarki umyć, kilka odłożyć, a resztę podsmażyć na oliwie. Brokuły i pieczarki zmiksować, dodać do masy jajka oraz śmietanę z mąką. Wyrobioną masę doprawić solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem formy przełożyć masę, a pozostawione wcześniej pieczarki powtykać w masę. Przykryć formę folią i wstawić do naczynia wypełnionego wodą. Dolewając wody tak aby dosięgała połowy formy, gotować około godziny. Gotowy pasztet podawać z sosem z jogurtu i ziół, doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem.