Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny przepis na pasztet.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Oczyszczone, podzielone na różyczki brokuły ugotować w rosole. Pieczarki umyć, kilka odłożyć, a resztę podsmażyć na oliwie. Brokuły i pieczarki zmiksować, dodać do masy jajka oraz śmietanę z mąką. Wyrobioną masę doprawić solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem formy przełożyć masę, a pozostawione wcześniej pieczarki powtykać w masę. Przykryć formę folią i wstawić do naczynia wypełnionego wodą. Dolewając wody tak aby dosięgała połowy formy, gotować około godziny. Gotowy pasztet podawać z sosem z jogurtu i ziół, doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem.