Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny przepis na pasztet.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Składniki
Oczyszczone, podzielone na różyczki brokuły ugotować w rosole. Pieczarki umyć, kilka odłożyć, a resztę podsmażyć na oliwie. Brokuły i pieczarki zmiksować, dodać do masy jajka oraz śmietanę z mąką. Wyrobioną masę doprawić solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem formy przełożyć masę, a pozostawione wcześniej pieczarki powtykać w masę. Przykryć formę folią i wstawić do naczynia wypełnionego wodą. Dolewając wody tak aby dosięgała połowy formy, gotować około godziny. Gotowy pasztet podawać z sosem z jogurtu i ziół, doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem.