Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny przepis na pasztet.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5897
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5897
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Oczyszczone, podzielone na różyczki brokuły ugotować w rosole. Pieczarki umyć, kilka odłożyć, a resztę podsmażyć na oliwie. Brokuły i pieczarki zmiksować, dodać do masy jajka oraz śmietanę z mąką. Wyrobioną masę doprawić solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem formy przełożyć masę, a pozostawione wcześniej pieczarki powtykać w masę. Przykryć formę folią i wstawić do naczynia wypełnionego wodą. Dolewając wody tak aby dosięgała połowy formy, gotować około godziny. Gotowy pasztet podawać z sosem z jogurtu i ziół, doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem.