Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z kaszą i warzywami"
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6167
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 91
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 3103
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13899
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6167
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 91
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 3103
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13899
Składniki
Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem (by straciła goryczkę). Przełóż do garnuszka i zalej szklanką wrzątku. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, przez ok. 10 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. Wystudź. Soczewicę ugotuj podobnie jak kaszę jaglaną – na szklankę soczewicy są potrzebne dwie szklanki wody. Wystudź. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i marchewkę, podsmaż przez kilka minut. W garnku wymieszaj: kaszę jaglaną, soczewicę, marchewkę z cebulą, czosnek, jajka i mąkę ziemniaczaną. Całość zmiksuj i dopraw do smaku przyprawami.
Foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę. Wyrównaj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu posyp posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo