Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojski wyrób, niektórzy wyżej sobie cenią, niż np. kiełbasę wiejską. Prosty, szybki do wykonania, pyszny. Wielokrotnie sprawdzony, szybko znika ze stołu. UWAGA: Jeśli kogoś przeraża konieczność nadziewania jelit, pasztetową można zapasteryzować w słoikach - wtedy można ją dłużej przechowywać.
Wystarczyło kilka chłodniejszych dni, a już w domu podniosły się głosy, domag...
Odsłon: 113470
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej.
Odsłon: 51670
Dziś drugi dzień świąt i w końcu normalny obiad, chcecie przepis na pysznie c...
Odsłon: 459
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 25
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 89
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1594
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 279
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 25
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 89
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1594
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 279
Składniki
Podgardle pokroić w drobne kawałki ( np. 3 x 3 cm ) i dusić w wodzie razem z cebulą do miękkości.
Wątrobę zaparzyć ( lub krótko gotować ).
Bułki zamoczyć w wystudzonym wywarze z podgardla.
Wszystko przemielić na drobnym sitku.
Dodać jajka surowe, tartą bułkę, przyprawy. Masę wyrobić, napełnić jelito ( może być foliowe średniej grubości ).
Włożyć do gorącej wody, gotować na wolnym ogniu 40 minut.
Wyciągnąć, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Następnie włożyć do lodówki, by pasztetowa stężała i można ją było kroić nożem na plastry.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Rolowany boczek parzony.
Wędliny
Pieczeń z jajkiem
Wędliny
Kiełbasa biała na soli
Wędliny
Pieczona szynka z tłuszczykiem
Rolowany boczek parzony.
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 25
Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem to niezwykle smaczne i efektowne danie, które może stać się...
Odsłon: 10132