Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojski wyrób, niektórzy wyżej sobie cenią, niż np. kiełbasę wiejską. Prosty, szybki do wykonania, pyszny. Wielokrotnie sprawdzony, szybko znika ze stołu. UWAGA: Jeśli kogoś przeraża konieczność nadziewania jelit, pasztetową można zapasteryzować w słoikach - wtedy można ją dłużej przechowywać.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 453
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 796
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 453
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 796
Składniki
Podgardle pokroić w drobne kawałki ( np. 3 x 3 cm ) i dusić w wodzie razem z cebulą do miękkości.
Wątrobę zaparzyć ( lub krótko gotować ).
Bułki zamoczyć w wystudzonym wywarze z podgardla.
Wszystko przemielić na drobnym sitku.
Dodać jajka surowe, tartą bułkę, przyprawy. Masę wyrobić, napełnić jelito ( może być foliowe średniej grubości ).
Włożyć do gorącej wody, gotować na wolnym ogniu 40 minut.
Wyciągnąć, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Następnie włożyć do lodówki, by pasztetowa stężała i można ją było kroić nożem na plastry.