Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojski wyrób, niektórzy wyżej sobie cenią, niż np. kiełbasę wiejską. Prosty, szybki do wykonania, pyszny. Wielokrotnie sprawdzony, szybko znika ze stołu. UWAGA: Jeśli kogoś przeraża konieczność nadziewania jelit, pasztetową można zapasteryzować w słoikach - wtedy można ją dłużej przechowywać.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1183
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1183
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Składniki
Podgardle pokroić w drobne kawałki ( np. 3 x 3 cm ) i dusić w wodzie razem z cebulą do miękkości.
Wątrobę zaparzyć ( lub krótko gotować ).
Bułki zamoczyć w wystudzonym wywarze z podgardla.
Wszystko przemielić na drobnym sitku.
Dodać jajka surowe, tartą bułkę, przyprawy. Masę wyrobić, napełnić jelito ( może być foliowe średniej grubości ).
Włożyć do gorącej wody, gotować na wolnym ogniu 40 minut.
Wyciągnąć, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Następnie włożyć do lodówki, by pasztetowa stężała i można ją było kroić nożem na plastry.