Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojski wyrób, niektórzy wyżej sobie cenią, niż np. kiełbasę wiejską. Prosty, szybki do wykonania, pyszny. Wielokrotnie sprawdzony, szybko znika ze stołu. UWAGA: Jeśli kogoś przeraża konieczność nadziewania jelit, pasztetową można zapasteryzować w słoikach - wtedy można ją dłużej przechowywać.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 219
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 219
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Składniki
Podgardle pokroić w drobne kawałki ( np. 3 x 3 cm ) i dusić w wodzie razem z cebulą do miękkości.
Wątrobę zaparzyć ( lub krótko gotować ).
Bułki zamoczyć w wystudzonym wywarze z podgardla.
Wszystko przemielić na drobnym sitku.
Dodać jajka surowe, tartą bułkę, przyprawy. Masę wyrobić, napełnić jelito ( może być foliowe średniej grubości ).
Włożyć do gorącej wody, gotować na wolnym ogniu 40 minut.
Wyciągnąć, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Następnie włożyć do lodówki, by pasztetowa stężała i można ją było kroić nożem na plastry.