Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczony schab"
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 153
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 97
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2260
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 153
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 97
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2260
Składniki
Do 1 łyżki oleju dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę, wymieszaj. Z porów usuń wierzchnie liście, opłucz pod bieżącą wodą i starannie osusz. Przytnij je do długości mięsa (jeśli będą za krótkie, użyj jeszcze jednego pora) a następnie przekrój wzdłuż na pół. Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrób w mięsie 4 nacięcia o głębokości około 2 cm (na całej długości). W nacięcia włóż połówki porów. Mięso natrzyj solą oraz pieprzem i posmaruj przy gotowaną marynatą musztardową. Następnie obłóż od góry i od dołu plastrami boczku lub szynki – tak, by na siebie nachodziły i zwiąż bawełnianą nicią lub sznurkiem. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia lub przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem. Piecz w temperaturze 180°C ok. 90 min (w naczyniu pod przykryciem). Na 15 min przed końcem pieczenia rękaw rozetnij lub zdejmij pokrywkę, by wierzch pieczeni się przyrumienił. Podawaj na ciepło lub zimno z do- datkiem sałaty i świeżych warzyw.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie