Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada schabowa z marchewką"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
Składniki
Do osolonego wrzątku wrzuć marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości. Odcedź, po czym przestudź.
Mięso umyj, osusz. Ponacinaj tak, by powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, mieloną papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i natką. Dodaj marchewkę z groszkiem, przypraw solą oraz pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na płacie mięsa. Uformuj roladę, zwiąż nicią i przesmaż na rozgrzanym oleju.
Przełóż mięso do brytfanki i wstaw na 90 minut do piekarnika (do 180°C).
W trakcie pieczenia polewaj roladę wytwarzającym się sosem. Gotową serwuj z warzywami.
Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax