Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada schabowa z marchewką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Do osolonego wrzątku wrzuć marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości. Odcedź, po czym przestudź.
Mięso umyj, osusz. Ponacinaj tak, by powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, mieloną papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i natką. Dodaj marchewkę z groszkiem, przypraw solą oraz pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na płacie mięsa. Uformuj roladę, zwiąż nicią i przesmaż na rozgrzanym oleju.
Przełóż mięso do brytfanki i wstaw na 90 minut do piekarnika (do 180°C).
W trakcie pieczenia polewaj roladę wytwarzającym się sosem. Gotową serwuj z warzywami.
Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax