Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada schabowa z marchewką"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Do osolonego wrzątku wrzuć marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości. Odcedź, po czym przestudź.
Mięso umyj, osusz. Ponacinaj tak, by powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, mieloną papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i natką. Dodaj marchewkę z groszkiem, przypraw solą oraz pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na płacie mięsa. Uformuj roladę, zwiąż nicią i przesmaż na rozgrzanym oleju.
Przełóż mięso do brytfanki i wstaw na 90 minut do piekarnika (do 180°C).
W trakcie pieczenia polewaj roladę wytwarzającym się sosem. Gotową serwuj z warzywami.
Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax