Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada schabowa z marchewką"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Do osolonego wrzątku wrzuć marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości. Odcedź, po czym przestudź.
Mięso umyj, osusz. Ponacinaj tak, by powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, mieloną papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i natką. Dodaj marchewkę z groszkiem, przypraw solą oraz pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na płacie mięsa. Uformuj roladę, zwiąż nicią i przesmaż na rozgrzanym oleju.
Przełóż mięso do brytfanki i wstaw na 90 minut do piekarnika (do 180°C).
W trakcie pieczenia polewaj roladę wytwarzającym się sosem. Gotową serwuj z warzywami.
Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax