Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada ze schabu"
Krucha i smaczna pieczeń, która podana np. z sosem pieczarkowym smakuje wybor...
Odsłon: 21801
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Składniki
Schab umyj, rozetnij na płat. Rozbij go. Mięso posyp solą i pieprzem, skrop połową soku z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 15 minut. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę, skrop resztą soku z cytryny. Ser zetrzyj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i mieszając, smaż je 2 minuty. Wystudź, wymieszaj z bułką tartą, serem i jajkiem. Dopraw solą oraz pieprzem. Marchewkę pokrój w słupki.
Farsz pieczarkowy i marchewkę rozłóż na mięsie. Zwiń. Obwiąż mocną nitką. Mięso posmaruj olejem. Ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 55 minut. Miód wymieszaj z łyżką oleju oraz słodką papryką. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch mięsa posmaruj przygotowaną mieszanką.Źródło: Naj
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pasztet świąteczny
Wędliny
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Wędliny
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Wędliny
Schab pieczony w przyprawach
Pasztet świąteczny
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 5945
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Bardzo smaczna biała kaszanka, idealna na wiosennego grilla, zrobiona z kaszy...
Odsłon: 1709