Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
Schab umyj, rozetnij na płat. Rozbij go. Mięso posyp solą i pieprzem, skrop połową soku z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 15 minut. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę, skrop resztą soku z cytryny. Ser zetrzyj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i mieszając, smaż je 2 minuty. Wystudź, wymieszaj z bułką tartą, serem i jajkiem. Dopraw solą oraz pieprzem. Marchewkę pokrój w słupki.
Farsz pieczarkowy i marchewkę rozłóż na mięsie. Zwiń. Obwiąż mocną nitką. Mięso posmaruj olejem. Ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 55 minut. Miód wymieszaj z łyżką oleju oraz słodką papryką. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch mięsa posmaruj przygotowaną mieszanką.Źródło: Naj