Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2663
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 292
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2663
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 292
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Schab umyj, rozetnij na płat. Rozbij go. Mięso posyp solą i pieprzem, skrop połową soku z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 15 minut. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę, skrop resztą soku z cytryny. Ser zetrzyj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i mieszając, smaż je 2 minuty. Wystudź, wymieszaj z bułką tartą, serem i jajkiem. Dopraw solą oraz pieprzem. Marchewkę pokrój w słupki.
Farsz pieczarkowy i marchewkę rozłóż na mięsie. Zwiń. Obwiąż mocną nitką. Mięso posmaruj olejem. Ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 55 minut. Miód wymieszaj z łyżką oleju oraz słodką papryką. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch mięsa posmaruj przygotowaną mieszanką.Źródło: Naj