Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20051
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20051
Składniki
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Posyp solą z pieprzem i wstaw do lodówki.
Kapustę poszatkuj, zalej dwiema szklankami wody. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i z koperkiem wrzuć do kapusty. Przypraw solą i pieprzem, gotuj 5 minut. Odcedź i ostudź.
Gdy kapusta przestygnie, rozłóż ją na kotletach. Ciasno zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.
Roladki zapanieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym krótko podsmaż na oleju. Razem z tłuszczem, na którym się smażyły, przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj 25 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax