Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 655
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 808
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 707
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 655
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 808
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 707
Składniki
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Posyp solą z pieprzem i wstaw do lodówki.
Kapustę poszatkuj, zalej dwiema szklankami wody. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i z koperkiem wrzuć do kapusty. Przypraw solą i pieprzem, gotuj 5 minut. Odcedź i ostudź.
Gdy kapusta przestygnie, rozłóż ją na kotletach. Ciasno zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.
Roladki zapanieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym krótko podsmaż na oleju. Razem z tłuszczem, na którym się smażyły, przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj 25 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax