Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 257
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 257
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Składniki
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Posyp solą z pieprzem i wstaw do lodówki.
Kapustę poszatkuj, zalej dwiema szklankami wody. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i z koperkiem wrzuć do kapusty. Przypraw solą i pieprzem, gotuj 5 minut. Odcedź i ostudź.
Gdy kapusta przestygnie, rozłóż ją na kotletach. Ciasno zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami.
Roladki zapanieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym krótko podsmaż na oleju. Razem z tłuszczem, na którym się smażyły, przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj 25 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax