Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe w ostrym sosie musztardowym"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
1. Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie plastry. Korniszonki drobno posiekaj, wymieszaj z czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Cienką warstwą masy posmaruj każdy plaster mięsa.
Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 plasterki szynki i zwiń razem w ścisłe roladki. Zepnij szpilkami, włóż do rękawa piekarniczego, podlej wodą i piecz ok. 40-50 minut w 180°C.
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj miód i odrobinę podgrzej. Dodaj musztardę i sok z cytryny. Podlej sosem z pieczenia i gotuj ok. 20 minut. Zmiksuj, posól i przełóż do garnka.
Z roladek wyjmij szpilki. Mięso przełóż do sosu i duś pod przykryciem na małym ogniu kolejne 10-15 minut. Podawaj z kaszą, najlepiej gryczaną, i warzywami z wody.Źródło: Naj