Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe w ostrym sosie musztardowym"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
1. Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie plastry. Korniszonki drobno posiekaj, wymieszaj z czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Cienką warstwą masy posmaruj każdy plaster mięsa.
Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 plasterki szynki i zwiń razem w ścisłe roladki. Zepnij szpilkami, włóż do rękawa piekarniczego, podlej wodą i piecz ok. 40-50 minut w 180°C.
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj miód i odrobinę podgrzej. Dodaj musztardę i sok z cytryny. Podlej sosem z pieczenia i gotuj ok. 20 minut. Zmiksuj, posól i przełóż do garnka.
Z roladek wyjmij szpilki. Mięso przełóż do sosu i duś pod przykryciem na małym ogniu kolejne 10-15 minut. Podawaj z kaszą, najlepiej gryczaną, i warzywami z wody.Źródło: Naj