Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe w ostrym sosie musztardowym"
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 18
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 566
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 80
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 177
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 18
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 566
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 80
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 177
Składniki
1. Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie plastry. Korniszonki drobno posiekaj, wymieszaj z czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Cienką warstwą masy posmaruj każdy plaster mięsa.
Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 plasterki szynki i zwiń razem w ścisłe roladki. Zepnij szpilkami, włóż do rękawa piekarniczego, podlej wodą i piecz ok. 40-50 minut w 180°C.
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj miód i odrobinę podgrzej. Dodaj musztardę i sok z cytryny. Podlej sosem z pieczenia i gotuj ok. 20 minut. Zmiksuj, posól i przełóż do garnka.
Z roladek wyjmij szpilki. Mięso przełóż do sosu i duś pod przykryciem na małym ogniu kolejne 10-15 minut. Podawaj z kaszą, najlepiej gryczaną, i warzywami z wody.Źródło: Naj