Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z chrupiącą fasolką i marchewką"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3287
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2092
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3287
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2092
Składniki
Mięso myję, osuszam, przecinam na 4 plastry. Każdy rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki. Marchewki oraz fasolkę oczyszczam i wkładam do lekko osolonego wrzątku. Gotuję na półmiękko, osączam, studzę. Marchewki przecinam wzdłuż na pół.
Na każdym plastrze mięsa rozkładam po słupku marchewki oraz kilka fasolek. Zwijam ciasno roladki (w razie konieczności spinam je wykałaczkami albo związuję grubą bawełnianą nicią).
Następnie delikatnie oprószam zawijaski mąką i podsmażam je z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Tak przygotowane roladki przekładam wraz z tłuszczem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Zapiekam ok. 30 minut w 190 st. Najczęściej podaję je z ryżem lub ziemniakami z wody oraz z sezonową surówką.Źródło: Tina