Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z chrupiącą fasolką i marchewką"
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3118
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 409
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 109
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3118
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 409
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 109
Składniki
Mięso myję, osuszam, przecinam na 4 plastry. Każdy rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki. Marchewki oraz fasolkę oczyszczam i wkładam do lekko osolonego wrzątku. Gotuję na półmiękko, osączam, studzę. Marchewki przecinam wzdłuż na pół.
Na każdym plastrze mięsa rozkładam po słupku marchewki oraz kilka fasolek. Zwijam ciasno roladki (w razie konieczności spinam je wykałaczkami albo związuję grubą bawełnianą nicią).
Następnie delikatnie oprószam zawijaski mąką i podsmażam je z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Tak przygotowane roladki przekładam wraz z tłuszczem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Zapiekam ok. 30 minut w 190 st. Najczęściej podaję je z ryżem lub ziemniakami z wody oraz z sezonową surówką.Źródło: Tina