Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z chrupiącą fasolką i marchewką"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Mięso myję, osuszam, przecinam na 4 plastry. Każdy rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki. Marchewki oraz fasolkę oczyszczam i wkładam do lekko osolonego wrzątku. Gotuję na półmiękko, osączam, studzę. Marchewki przecinam wzdłuż na pół.
Na każdym plastrze mięsa rozkładam po słupku marchewki oraz kilka fasolek. Zwijam ciasno roladki (w razie konieczności spinam je wykałaczkami albo związuję grubą bawełnianą nicią).
Następnie delikatnie oprószam zawijaski mąką i podsmażam je z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Tak przygotowane roladki przekładam wraz z tłuszczem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Zapiekam ok. 30 minut w 190 st. Najczęściej podaję je z ryżem lub ziemniakami z wody oraz z sezonową surówką.Źródło: Tina