Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z chrupiącą fasolką i marchewką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8028
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 359
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3535
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8028
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 359
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3535
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Mięso myję, osuszam, przecinam na 4 plastry. Każdy rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki. Marchewki oraz fasolkę oczyszczam i wkładam do lekko osolonego wrzątku. Gotuję na półmiękko, osączam, studzę. Marchewki przecinam wzdłuż na pół.
Na każdym plastrze mięsa rozkładam po słupku marchewki oraz kilka fasolek. Zwijam ciasno roladki (w razie konieczności spinam je wykałaczkami albo związuję grubą bawełnianą nicią).
Następnie delikatnie oprószam zawijaski mąką i podsmażam je z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Tak przygotowane roladki przekładam wraz z tłuszczem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Zapiekam ok. 30 minut w 190 st. Najczęściej podaję je z ryżem lub ziemniakami z wody oraz z sezonową surówką.Źródło: Tina