Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z chrupiącą fasolką i marchewką"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 713
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 713
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Składniki
Mięso myję, osuszam, przecinam na 4 plastry. Każdy rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki. Marchewki oraz fasolkę oczyszczam i wkładam do lekko osolonego wrzątku. Gotuję na półmiękko, osączam, studzę. Marchewki przecinam wzdłuż na pół.
Na każdym plastrze mięsa rozkładam po słupku marchewki oraz kilka fasolek. Zwijam ciasno roladki (w razie konieczności spinam je wykałaczkami albo związuję grubą bawełnianą nicią).
Następnie delikatnie oprószam zawijaski mąką i podsmażam je z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Tak przygotowane roladki przekładam wraz z tłuszczem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Zapiekam ok. 30 minut w 190 st. Najczęściej podaję je z ryżem lub ziemniakami z wody oraz z sezonową surówką.Źródło: Tina