Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe z gruszką i serem"
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1779
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4782
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3133
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4782
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3133
Składniki
40 min • Porcja ok. 205 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 4 porcje
Schab dzielę na 4 kotlety, rozbijam. Zalewam mlekiem, posypuję pokrojoną cebulą i wstawiam na 2-3 godziny do lodówki.
Kotlety osuszam ręcznikiem, oprószam pieprzem. Na każdym rozkładam plasterki gruszki, posypuję pokruszonym serem pleśniowym (troszkę zostawiam do sosu) i rozdrobnionymi orzechami. Mięso zawijam ciasno w roladki – końce można spiąć wykałaczkami – i obtaczam w mące.
Roladki obsmażam w garnku na złoto na małej ilości oleju. Zalewam je gorącą wodą, dodaję kolorowy pieprz i odrobinę soli. Gotuję na małym ogniu 15-20 minut. Po tym czasie do sosu dodaję śmietankę i ser pleśniowy. Trzymam na ogniu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypuję natką.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 15283
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1296