Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z grzybami, ogórkiem i boczkiem wędzonym"
65 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 4 porcje
Schab rozbijam, posypuję solą i pieprzem, smaruję musztardą.
Pieczarki i kurki myję, podsmażam na maśle. Doprawiam solą i pieprzem. Układam na schabie, kładę też po kawałku ogórka, pół plasterka cebuli i pokrojony w kostkę boczek. Zwijam w roladki, owijam je plastrami boczku i spinam szpilkami.
Smażę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą, aż mięso zrobi się zupełnie miękkie.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Kobieta i życie
Soczyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 9122
Składniki
65 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 4 porcje
Schab rozbijam, posypuję solą i pieprzem, smaruję musztardą.
Pieczarki i kurki myję, podsmażam na maśle. Doprawiam solą i pieprzem. Układam na schabie, kładę też po kawałku ogórka, pół plasterka cebuli i pokrojony w kostkę boczek. Zwijam w roladki, owijam je plastrami boczku i spinam szpilkami.
Smażę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą, aż mięso zrobi się zupełnie miękkie.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1586
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2233