Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe ze śliwką"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1729
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1154
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2229
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1729
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1154
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2229
Składniki
Kotlety rozbij tłuczkiem i posyp z jednej strony pieprzem i solą. Odłóż na 30 minut. Cebulę i czosnek obierz i drobniutko posiekaj. Wymieszaj z musztardą.
Dodaj kminek i majeranek. Masą posmaruj kotlety po przyprawionej stronie. Śliwki posiekaj na niewielkie kawałki, a boczek i ogórki pokrój na kostkę.
Na każdym posmarowanym plastrze mięsa rozłóż śliwki, boczek i ogórki. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczką lub szpilką do zrazów. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż zrazy na rumiano.
W płaskim rondlu zagrzej 1/2 szklanki wody. Wrzuć listki laurowe i ziarenka pieprzu. Przełóż zrazy i duś ok. 40-50 minut.
Podawaj polane sosem powstałym podczas duszenia roladek, z warzywami z wody i ryżem na sypko.
Wytrawnie
Wodę do duszenia wymieszaj pół na pół z białym wytrawnym winem – roladki będą jeszcze delikatniejsze.Źródło: Naj