Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe ze śliwką"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 182
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 101
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 225
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2167
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 73
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 182
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 101
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 225
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2167
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 73
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 43
Składniki
Kotlety rozbij tłuczkiem i posyp z jednej strony pieprzem i solą. Odłóż na 30 minut. Cebulę i czosnek obierz i drobniutko posiekaj. Wymieszaj z musztardą.
Dodaj kminek i majeranek. Masą posmaruj kotlety po przyprawionej stronie. Śliwki posiekaj na niewielkie kawałki, a boczek i ogórki pokrój na kostkę.
Na każdym posmarowanym plastrze mięsa rozłóż śliwki, boczek i ogórki. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczką lub szpilką do zrazów. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż zrazy na rumiano.
W płaskim rondlu zagrzej 1/2 szklanki wody. Wrzuć listki laurowe i ziarenka pieprzu. Przełóż zrazy i duś ok. 40-50 minut.
Podawaj polane sosem powstałym podczas duszenia roladek, z warzywami z wody i ryżem na sypko.
Wytrawnie
Wodę do duszenia wymieszaj pół na pół z białym wytrawnym winem – roladki będą jeszcze delikatniejsze.Źródło: Naj