Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki ze schabu z suszonymi śliwkami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1418
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458571
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1701
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1418
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458571
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1701
Składniki
Wymieszaj olej z solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz przyprawą do wieprzowiny i natrzyj umyty i osuszony schab. Obłóż posiekaną cebulą i czosnkiem. Odstaw na noc do lodówki. Następnie zdejmij z mięsa czosnek i cebulę, przełóż do brytfanki, zalej 1/3 szklanki wody i piecz około 2 godzin pod przykryciem w temp. 180°C.
2. Wystudzony schab pokrój na cieniutkie plasterki. W miseczce rozprowadź koncentrat buraczany z odrobiną wody, tak by powstał różowy płyn. Zanurz w tym pokrojony na plasterki schab. Gdy nabierze koloru, wyjmij z zalewy, zawiń ze śliwką, skrop octem balsamicznym.
Podawaj na świeżych liściach rukoli, posyp plasterkami owczego sera.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień